Ontwikkelmanager Bouw & Ontwikkeling

Klokgroep - Nijmegen - 10-09-2020 Naar vacature  

Als ontwikkelmanager pak je zelfstandig de verantwoordelijkheid voor het gehele ontwikkelingstraject. De projecten zijn vooral binnenstedelijke (her-) ontwikkelingsprojecten gericht op woningbouw, vaak op basis van integrale gebiedsontwikkeling.

Ben jij onze nieuwe collega?

Direct solliciteren
Als ontwikkelmanager toets en beoordeel je omvangrijke en aansprekende projecten op haalbaarheid en ben je in een vroeg stadium betrokken bij interessante acquisities / tenders. Je bedenkt in dit proces creatieve concepten die voldoen aan de klantvraag en jouw voorstellen zijn financieel strak onderbouwd en vanuit verschillende scenario’s bekeken.

Naarmate jouw projecten steeds concreter worden, krijg je indien benodigd ondersteuning van collega-projectontwikkelaars en draag je jouw kennis en vaardigheden aan hen over. In deze rol overzie je hoe resultaten tot stand komen en wie daaraan bijdragen. Verder creëer je samen met collega’s een werksfeer waar plezier maken en resultaten boeken hand-in-hand gaan.

Zo ziet jouw agenda eruit

 • Je beoordeelt verworven projecten via marktonderzoek, inventiviteit en financiële haalbaarheidsanalyse.
 • Vervolgens breng je projecten tot ontwikkeling en begeleid je de diverse bouwprojecten vanaf schetsontwerp tot aan de start van de bouw.
 • Het opstellen en bewaken van kosten-batenanalyses en budgetten valt ook onder jouw taken.
 • Architecten, constructeurs, aannemers, stedenbouwkundigen, makelaars en juristen worden door jou geselecteerd.
 • Initiatieven nemen aangaande technische en organisatorische aspecten die leiden tot een optimale uitwerking van de projecten binnen wat financieel, bouwtechnisch en commercieel haalbaar is.
 • Samen met de gemeentes overleg je, in het kader van procedures, welstand en planningen.
 • Je pakt de coördinatie van bestekken voor sloopwerkzaamheden en bouw- en woonrijp maken op evenals de opdrachtverstrekking hiervan.
 • Overleg met makelaars over verkoopactiviteiten, marktinformatie en vastlegging van afspraken behoort ook tot jouw taken.
 • Voor alle technische aspecten van het ontwikkelvak word je ondersteund door een technisch projectmanager of technisch ontwikkelaar.
 • Het leggen van een relatienetwerk en het uitbreiden en versterken van de contacten met derden met het oog op acquisities en projectvoortgang is een belangrijk fundament.
 • Je vervaardigt de voorbereiding- en investeringsbudgetten die als bindend voor uitgaven en inkomsten gelden.

Jij denkt verder en doet meer

Aan luchtkastelen bouwen doe je niet. Je begint liever met een stevige fundering. Waarbij je gestructureerd en doelgericht te werk gaat. En omdat je de beste resultaten samen behaalt, staat een goede samenwerking bij jou hoog in het vaandel.

Je benadert onderwerpen vanuit voldoende invalshoeken. Je denkt buiten de gebaande paden in het kader van het zoeken naar oplossingen. Je geeft er blijk van relevante zaken systematisch goed doordacht te hebben. Je voorkomt verrassingen die het gevolg zijn van ondoordachte plannen of activiteiten. Je beoordeelt oorzaak-gevolgrelaties realistisch, ziet samenhang en handelt daarnaar.

Je doorziet samenhang en structuur en gebruikt dat inzicht ook in nieuwe situaties. Je bouwt op alle niveaus relaties op en onderhoudt ze effectief. Je stelt anderen op hun gemak en bevordert harmonie en consensus door diplomatiek optreden bij (potentiële) conflicten.

Je beoordeelt vanuit een beoogd resultaat en onderliggend plan adequaat de stand van zaken. Je signaleert afwijkingen en initieert waar nodig effectief corrigerende actie. Je weet het ijs te breken en de spanning uit de lucht te halen om zaken soepel voor elkaar te krijgen. Verder beschik je over:

 • Een afgeronde HBO-studie en/of WO-studie (bij voorkeur Real Estate/ Bouwkunde).
 • Minimaal 5 jaar ervaring als projectontwikkelaar bij een onafhankelijke ontwikkelaar, ontwikkelende aannemer en/of gedelegeerde ontwikkelaar.
 • Ruime ervaring met binnenstedelijke projecten van 25-150 miljoen.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in zowel de juridische, financiële als commerciële aspecten van opstal- en gebiedsontwikkeling.

Goed werken & leven

 • Een marktconform salaris afhankelijk van werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling, 30 vakantiedagen en een winstdelingsregeling.
 • Ruimte om jouw kwaliteiten volledig te benutten en jezelf verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via ons eigen kennisdelingsprogramma “KlokSchool”, door het volgen van externe opleidingen of via individuele coaching.
 • Deelname aan ons programma ”Fit de Klok rond”. Blijf in beweging met een deskbike, werk aan een sta-bureau en geniet elke dag van vers fruit.
 • Een modern kantoor, van alle gemakken voorzien.
 • Een auto, laptop en smartphone van de zaak.

Maak kennis met KlokGroep

Waar je ons aan herkent? Aan onze Hollandse nuchterheid en daadkracht. Als snelgroeiend familiebedrijf pakken wij namelijk graag het initiatief bij het bereikbaar maken van kwalitatief goed wonen, werken en leven.

We denken verder en doen meer. Dat is de basis van onze brede dienstverlening. Daarbij zijn we gespecialiseerd in het volledige traject bij de ontwikkeling en realisatie van vastgoed. We beginnen dus graag bij het begin, maar laten daarna niet meer los. Die gedrevenheid en betrokkenheid kenmerken ook jouw toekomstige collega’s met wie je samenwerkt aan toonaangevende projecten in de regio. Met lef en creativiteit. En heel veel gezelligheid. Ook buiten werktijd, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse barbecue of bij een sportief potje beachvolleybal.

meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Klokgroep